tuli siis käytyä. tosi ihanaa ku täällä on paljon, paljon myyjiä ja hirmuisesti ihmisiä liikkeellä. mutta. vähän mua harmitti kun markkinat oli tosiaan ke ja to, jotka on siis vallan arkipäiviä. me mentiin sinne ku maukka pääs töistä (käytiin siis molempina päivinä) puoli neljän jälkeen. markkinoiden piti siis olla klo 18:aan asti niin, mutta pah. sillon neljän aikoihin jo suurin osa purki tai oli purkanut kamojaan..ihan kurjaa. silloin keskiviikkona kyllä ihan ymmärsin ku vettä sato kaatamalla ja ajattelinkin että se johtuu varmaan säästä. mut pah, eilen ihan sama juttu. ainoo mitä sieltä ois enää saanu ni oli laku.

no oli siellä oikeesti jotain lelujaki, mut ei mua ees huvittanu mitään kauheesti katella ku niitä kamoja jo purettiin ni en halunnu häiritä. tyhmää. mut ei se mitään, kiva siellä oli käpystellä ja tuli saatua vähän raitista ilmaa siinä samalla. sillon jo toissapäivänähän mun silmiin osu retu-langat..en ostanu. nyt menin kattomaan josko siellä ois vielä sitä valkosta ni pääsis oikein kunnolla tutustumaan värjäilyn saloihin (muuten juurikin nyt on elämäni ekat koolatut langat kylppärissä tippumassa :)). oli niitä siellä. maksovat 1,75 €/kpl.

samaan hengenvetoon se myyjä-äijä sano että 'vitosella kolme'. mä rupesin tietty heti laskemaan notta paljonko siitä tulee sitä alennusta (vai tuleeko) ja koska toihan on aivan hurjan vaikee lasku ni se ehti jo sanoa että 'kympillä kuus'. no tuo jälkimmäinen on mun mielestä ihan luonnollista ja sen mä oisin osannu jo laskeekin ;). no mut sitte. sitte se sano että 'koko kilo 16 €' eli siis kymmenen kerää ois ollu 16 juuroo.

nyt te tietty luulette et mä heti ostin sen kilon. mut ei, kattokaas ku se ukkeli erehty sanomaan että

'mitä enemmän ostat ni sitä halvemmalla saat'.

mähän samantien löysin sisäisen laskimeni ja vielä sisäisemmän tinkijäni (jotkut saattavat muistaa että olen tinkinyt tasan kerran elämässäni ja silloinkin vahingossa) ja sanoin sille että

'no kympillähän saa sitte seittämän'

sit se teki kuulkaas viimesen virheen ja alko ensin vänkäämään mun kanssa siitä että se ei pysty myymään niin halvalla. mä huomautin - tai se mun sisäinen laskimeni - että jos saa sitä halvemmalla mitä enemmän ostaa, ni kympillä pitää saada enemmän ku kuus kerää, koska muutenhan hinta on sama, ostaa sitte 3 kerää 5€ tai 6 kerää 10€. ja kuulkaa!! se rupes ihan kirkkain silmin väittämään mulle että ei se niin, oo, että mä en osaa laskea. pah.

mä opetin sille lyhyttä matikkaa ja kysyin pikku juupas-eipäs-sivistyneen keskustelun jälkeen että 'paljon on 3 + 3' hienosti se osas laskee että 6 siitä tulee. sit mä kysyin että 'no paljon on 5+5'. senki se osas laskee ja lopulta sen oli pakko myöntää että ne ois ollu saman hintaset setit. sit se yritti tarjoo mulle jotain kämäsii sukkii kaupan päälle, et kuus kerää ja kämäset (rumat, laaduttomat) sukat kaupan päälle.

silloin ku me oltiin käpytelty sinne lankakojulle, ni mentiin korikojun ohi. naureskeltiin oikein yhessä ku semmonen nainen tinkas siinä jotain puukoria ja lähti lopulta kävelee ja sano vaan että 'emmie väkisin niitä siulta vie'. no pakkohan sen myyjän oli huutaa perään. mä olin aivan ihmeissäni et miten jollain on pokkaa (hyvällä tavalla siis) ja voi että sentään.

sit mä tein sen saman. ilmotin vaan että harmi, mut ei mun oo näitä kyllä pakko ostaa..että mä voin tilata niitä jostain =D. moon kauhee. ja mä sain sen seittämän kerää kympillä. vitsi mikä riemuvoitto! oikeestihan mulla ei oo ees mitään hajuu että paljon noi retut maksaa =D, mut mul on silti hyvä mieli.

jos jotain jäi askarruttamaan (niinku mua eilen) ni

lähtöhinta: 100 g kerä 1,75€

3*100 g = 5€ = 1,66 €/kerä

6*100 g = 10€ = 1,66 €/kerä

10*100g = 16€ = 1,60 €/kerä

7*100g = 10 € = 1,43 €/kerä

ja mitä tästä taas opittiin? älä usko torikauppiaisiin :).

(ei nyt puhuta siitä että mulla on 700 g lisäkulutettavaa 10% tempaukseen..)