oho! olikin ihan iiiiiso kirppari tuo. ei olla siellä siis ennen käyty. mulla jäi itse asiassa reilusti yli puolet siitä katsastamatta ku se oli niin iso ja tietysti näin lauantai aamupäivällä ku sinne menee (tai meni, nythän on jo melki ilta..) ni oli aika paljon muutakin porukkaa liikenteessä. ajattelin sitten että menenpäs joku arkipäivä ku on aikaa kiertää ja vähemmän ihmisiä.

rakkaimpani maukki teki sieltä löydön ja fiksuna miehenä riensi heti hakemaan mut: siellä oli semmonen kori 'lehtiä ilmaiseksi, ole hyvä', josta oli löytyny myös käsityölehtiä :). minähän hyökkäsin penkomaan ja löysin pari noita 'uusi neulekerho' vihkosia ja sitte suuri käsityökerho-lehden 6/1985 ja novita-lehden 3/1988. toki ne piti mukaan ottaa kun ilmasiks sai. ja kyllä, kasarimeiningistä huolimatta kummassakin lehdessä oli aika paljon hyviä ohjeita mitkä on ehdottomasto to do-listalla.

ihanaa kyllä, tossa käsitökerhossa sattu olemaan koko keittiön sisustus: pöytäliinoja, tabletteja (myös hardangerilla tehtyjä, ja myös yksi überupee hardanger-toppi), essuja, patalappuja, patahanskoja, verhoja..essu ja patahanskat mulla on ollu koko ajan tekeytymässä, mutta kun en oo jaksanu alkaa piirtää kaavoja (kauhee vaiva ;)) ja nyt ei sitte tarvii. 

nämä minä ostin, tai mukana on myös ne pari ilmaista mutta miinus ne kaksi, menin ja maksoin näistä 5 €:

455509.jpg

koko vuoden 1982 neulekerhopläjäys ja muutama ylimääräinen. oon selannu niitä nyt ehkä viis ja jokaisessa on ollu jotain ihanaa tehtävää :). onneksi, koska mietin kyllä aika pitkään että kannattaako jostain 80-luvun neulevihkosista maksaa ylipäätään yhtään mitään ja ne oli vielä sillälailla sidottu että ei kyllä päässy kattelemaan että mitä sieltä löytyy.

ohjeiden lisäksi jokaisen lehden viimeset sivut on semmosia irrotettavia neulekortteja joissa on erilaisia neulontatekniikoita ja pintaneuleita ja kirjoneulekuvioita ynnä muuta.

ja se, mistä innostuin ehkä eniten: muistatteko niitä pieniä, neulottuja tonttuja mitä oli jokaisessa joulukuusessa tai joulukodissa juurikin silloin -80-luvulla? no, löyty niihinkin ohje :). taidanpa jatkaa selailua.

ainii, pakko muistaa kertoa. ensinnäkin ne vauvan sukkaset on tuolla kuvattuna neuleissa. löysin vihdoin kameran muistikortin ni sain kuvia otettua =D. ja siellä kirpparilla! siellä oli kahvio. maailman pienin, arvelisin. sinne mahtu ehkä viis ihmistä. mutta ihaninta oli se, että siellä oli siis kahvia ja pullaa ja keksiä, ja hinnasto. mutta ei henkilökuntaa. luottivat ihmisiin. niinku täällä tunnutaan muutenki luottavan, pari kertaa oon ihan hämmästyny. mut nyt menen selailemaan.