terkkusia mökiltä :). oli aivan ihanaa (yllätys, yllätys). säätkin jotakuinkin suosi, että ei ainakaan satanu kaatamalla koko aikaa ;). oikeesti ei satanu paljookaan, tuuli vaan kovasti. siinä on mökin oven vieressä, tai ei ees ihan siinä vieressä vaan talon kulmalla enemmänkin..no joka tapauksessa siinä on tuulikello. normaalisti siitä ei kyllä mitään ääntä kuulu - onneks, koska tuulikellot vaan on pelottavia..kuinka moni on muuten alkanu pelkäämään tuulikelloja nähtyään 'käsi joka kehtoa keinuttaa'? - mut nyt siis. aivan hirveetä kilkutusta ja kalinaa ja kolinaa ihan tauotta!

mut niin, se oli lähinnä semmosta raikasta tuulta että oli mukavaa olla ulkona ja puuhastella. mökkipuuhastelut on ihania. ihan vaan se ku saa hakea vettä kaivosta ja puita liiteristä, se on niin ihanaa! mä en oikeesti tiedä miten mä jaksan odottaa sitä että pääsen omakotitaloon missä on oma piha ja kesiä varten (ainaki :)) pihalla puusauna..höhhöh. vimmu oli tällä kertaa aivan kunnossa, torstai-iltana vaan päätti säikäyttää meiät ku alko sen saman kohkaamisen ja vaeltamisen ku viime viikonloppuna. vähän aikaa mä sitä kuuntelin ja himppasen tietysti huolestuin ja sit kuulu 'kops'. vähän ajan päästä 'kops'.

aivan! siellähän ei tule mistään mitään valoa, mökki on aivan metsän keskellä, ympärillä pelkkää pimeyttä. vimmu on kuitenkin jo 11-vuotias ja onhan se huomattu että sen hämäränäkö on heikentyny. siellä pimeessä se ei sitte nähny niin yhtikäs mitään. laitettiin sitte keittiöön pikkuvalo sille päälle että se saa rauhassa siellä kulkea ilman törmäilyjä, ni johan alko uni maittamaan. päivisin se ei sisälle tullu taas yhtään, juoksi siellä ympäri metsää ja rannalla ja maukan perässä pitkin pihaa ja aukkoa (naapurimetsä on kaadettu poikkeen, siellä on vaan kantoja, risuja ja sen semmoista). sitte ku se halus levätä ni se raahautu viimeselle löytämälleen lumihangelle:

535540.jpg

ei sitä paljoo enää ollu mutta siinä se sitte makas. sisälle ei tullu ku yöks. punkkejaki se kävi jo herättelemässä, eilen illalla yks löyty. se oli kyllä vasta kaivautumassa tonne karvasokkeloihin, eli ei ollu ehtiny aiheuttaa mitään vaurioita. tai no joo..ainoot vauriot mitä ne aiheuttaa on mun omat henkiset vauriot, mun mielestä punkit on oksettavia, pelottavia, yököttäviä ja ihan mitä tahansa muutakin negatiivista. se oli inhottavan näkönen nytki vaikka se oli ihan pieni ja littana. saati sitte ku se ois saanu verta imettyyyyyyäääääk!!

en halua puhua tästä enää.

maukka heitteli virveliä, vieläkään ei kyllä ollu järvi aivan sula, mutta siinä oli nelisen metriä rannasta auki ni kyllähän siinä jo saa heiteltyä..mä olin sitte sisällä eilen illalla ja vähän päästä maukka juoksi sisälle että tuu kattomaan, siellä on hauella kutu päällä. kahta haukee se oli seuraillu siinä kymmenisen minuuttia, olivat olleet siinä ihan rantaheinikossa ja niin pinnassa että otsaluu oli ollu pinnassa. se on niin ihana ja hellämielinen mies toi maukka että se oli sitte lopettanu virvelöinnin..'ku ei niitä saa häiritä ku toiset ihan kiihkoissaan'. että ei paljon kalaa tullu xD. mä oon kylläki niin kylmä että kävin tietysti heti raahaamassa katiskat järveen.

yöllä oli sitte pamauttanuki pakkasen puolelle ja aamulla oli tietysti järven pinnassa jääriitettä. ei ollu ku ihan pikku kerros mutta kyllä sitä tuns ittensä vähän hölmöks ku soudettiin siellä jäiden keskellä katiskoita kattomaan..

535532.jpg

ei se kyllä tosta näy, näyttää vedeltä vaan. no, siellä oltiin kuitenkin. näpit jääty mutta kalaa ei tullu. täytyy ens viikonloppuna taas lähtee yritää ;). hauskaa oli kuitenkin. ja aurinkokin laski kauniisti.

535524.jpg