alkaa olla ohi. Nopeesti menee aika. Jotain on neulottukin, ne sukatkin on saatu valmiiksi. Nää olikin ensmäset varpaista ylöspäin neulotut sukat. Sniikkereissä oon ekaa kertaa kokeillu varpaisaloitusta (sanokaa miksi sanotte mutta minusta varpaisalotus on silti paras sana siihen;)) ja totesin jo alkuunsa että tykkään. Varsin kivaa on,että voi tosiaan neuloa koko satsin lankaa arpomatta..Minulla oli kaksi kerää ihanaista, ruskeaa Smartia jotka sain snyyn viimeisessä paketissa. Nyt mulla on ihanat sukat jotka kulutti 85 g lankaa.

tähän tulisi kuva jos vuodatus suostuis edes joskus toimimaan

Eli ihan en saanu sitä kaikkea kulutettua. Sukat on kuitenkin pääasia. Valmiina on myös yhdet sniikkerit lisää

joista taas olisi tässä kuva mutta kun ei..

ja tänään en taida mitään enää alottaakaan. Huomenna alkaa hamsterikausi ja siihen asti voin tikutella tota fifiä joka edelleen lojuu tuolla nurkassa. Alotan sitte huomenna jotain..en tiedä mitä, enkä tiedä alotanko. Riippuu krapulan määrästä ;).

Project spectrumkin hyökkää käyntiin, joten luultavasti aloitan jotain tulista. Mun punaset ja oranssit langat on muuten tosi vähissä kun tässä mietin..johtunee siitä että ne menee aina ekana ku mä tykkään niistä ja Maukka tykkää punasesta. On tossa tota oranssinjämää..hmm..taitaa mennä sukkalinjalle taas. Ois se tiimalasikantapääkin vielä opettelematta.

Ärsyttää hulluna ku tänne ei enää nykyään saa koskaan mitään kuvia lisättyä. Jos joskus onnistuu ni sitäkin saa kyllä tosissaan odotella..Nyt ku oon tuolla bloggerin puolella pyöriny ni se vaikuttaa niin paljon tehokkaammalta. Mietin että jos vaihtais niinku moni muukin on tehny. Mutta mietin vielä vähän lisää. Ehkä tää tästä..? Ja jos kaikki vaihtee bloggeriin ni toistuuko ne samat ongelmat sitte siellä?

No, eniveis. Meiän piti viime sunnuntaina mennä sinne teatteriin. Pyh ja pah, ei saatu lippuja. Netistä olivat loppuneet ja sitte kokeiltiin rimputtaa siihen numeroon mikä siinä oli - siis mistä ois kans pitäny saada niitä lippuja - ni siellä ketään mitään vastannu. Oltiin sitte herätty aamulla aikasin ja mäki olin laittanu nassun ja kaikkee, ja oltiin molemmat vielä asennoituneita siihen että mennään aamupalalle jonnekin, ku meiän piti siis siinä matkalla käydä Juvan ABC:llä (sinänsä ihme että Maukka ehdotti sitä, siinä on semmonen ihan ykköskrääsäkauppa sen ABC:n yhteydessä ja mä saan siellä kulumaan tunteja ja kaikki rahani..). Noh, sitte Maukka sano että se vie mut johonki silti aamukahville ja niin me sitten mun kauheen jahkaamisen jälkeen lähdettiin. Mentiin Kiaraan, jossa oikein ilmootetaan siinä ulkona että 'patonkeja' ja 'sämpylöitä' ja vaikka sun mitä 'valitsemillasi täytteillä'.

Ohhoijaa mä sanon! Siis oikeesti. Mentiin sisään, siinä tiskillä oli 5 suklaakuorrutettua donitsia ja 2 (kaksi!) täytettyä sämpylää. Arvelin sitte että ne patongit on sen paikan ykkösvaihtoehto ja ku ne kerta tekee valitsemillani täytteillä ni eihän niitä siinä esillä voi olla..vaikka henkilökohtasesti oonki sitä mieltä että jos sinne on vaivauduttu laittamaan tiskit, mihin voi laittaa kamaa esille, ni sitä kamaa pitäis sitte kanssa olla.

Noo, kysyin sitte siltä neitoselta joka hillu siellä tiskin takana (vai nojasko se siihen kyllästyneen näkösenä..?) että minkälaisia patonkeja teillä saa.

'Tjääässä on tjäytteet jjjoista voi vjaalita.'

jaahas..noh, siinähän oli muutama kipponen puolillaan jotain..mutta EI tomaattia, EI kurkkua, EI juustoa (no joo, auramurujayök oli), EI mitään kalaa ja EI mitään kastiketta/majoneesia. Mut muuten oli kyllä kaikkea =D. Eli ei patonkia mulle. Sitte mä kattelin niitä sämpylöitä siinä, siin oli siis kaks - kylläkin tosi hyvän näköstä - sämpylää ja molemmissa oli juustoa, suolalihaa ja paprikaa ja kurkkua. Ne oli siellä tehtyjä ne sämpylät joten arvelin että ehkä niitten kanssa on parempi onni:

'Oisko teillä ihan tavallista juustosämpylää?'

'Jjjjoo, sjiinä on jjjuustoa.'

'Joo, siis tarkotin että semmosta sämpylää missä ois pelkkää juustoa?'

'Mjitaa?'

'Niin, siis tarkotin että haluaisin sämpylän missä ei ole lihaa.'

'Mjjoooo?'

'Niin, ja noissa molemmissa on. Niin olisiko teillä ihan tavallista juustosämpylää?'

'Aaa! Jooo! Sjiinä on jjjjjuuustoa, lihaa sjuooolaljihaa, pjaaprikaa...'

'Maukka, mennäänkö jonnekin muualle syömään?'

mentiin kans.

Ei siinä, mua ei haittaa se että ulkomaalaiset tekee töitä, parempi siis niin. Ja tässä kylässä on varmasti vaan plussaa että osaa venäjää. Mutta. Niin kauan ku mä asun Suomessa, niin mä oletan saavani palvelua suomeksi. Mun mielestä se on se ykköskielivaatimus. Ei voi olla liikaa vaadittu?

Tosin myös jos itse avaisin tommosen paikan (se on siis vasta joku aika sitten avattu tohon), ni pitäisin tasan tarkkaan huolta siitä että siellä on tarjota asiakkaille muutakin ku yhtä lajia sämpylää ja nahistuneita patongintäytteitä, ja huolehtisin myös siitä että se henkilökunta on suomenkielentaidon lisäksi sen verran palvelualtista että ne tekee jotain muutaki ku levittelee käsiään jos joku haluu jonkinlaista muunlaista sämpylää ku mitä siihen on tehty.

Tosin täytyy tunnustaa että jos se neitokainen ois jossain kohtaa sanonu että se voi tjeeeehda mulle juustosjampulan, ni en ois kyllä luottanu siihen enää..

Semmonen mainospala ;), sinne ei siis kannata ekaks rynniä kun tulee tänne. Ja sitte se tammikuun tilinpäätös. Kauheesti mä laskin ja naputtelin, ja lopputulema on se, että tammikuussa on kuin huomaamatta valmistunutkin jotain:

3 sniikkerit

1 tumput

1 kämmekkäät

1 pipo

3 kaulahuivia

1 sukat ja

1 nukke,

langankulutus yhteensä 818 g.